Glavni zadatak imunog sistema je da zaštiti organizam od bakterija i virusa i da ga zaštiti od kancerogenih ćelija, stranih tela ili tkiva. Postoji razlika između nespecifičnog, urođenog imuniteta, koji uključuje aktiviranje imunih ćelija za zaštitu organizma (odnosno neutrofilnih granulocita, monocita, makrofaga, ćelija “prirodnih ubica”) od potencijalnih rizika i specifičnog, prilagodljivog imuniteta, koga karakteriše “imunološka memorija” i proizvodnja specifičnih antitela posle bolesti ili vakcinacije. Ova dva sistema rade u bliskoj interakciji radi zaštite organizma od patogena.

Bioaktivni koncentrat Regulatpro Bio je izuzetno koristan za imunoregulaciju, jer efektivno aktivira nespecifičan imuni sistem povezan sa prirodnom odbranom organizma. Dnevna doza od 20 ml, Regulatpro Bio sadrži najvrednije sastojke 12 vrsta organski gajenog voća, povrća, oraha i začina, podvrgnute patentiranoj metodi kaskadne fermentacije i samim tim proizvod postavlja temelje dobrog zdravlja i povećava vitalnu energiju. On vidno povećava proizvodnju energije u ćelijama i reguliše enzimske procese u organizmu kako bi se organizam pripremio na prirodan način za prelaze između godišnjih doba, tokom kojih procenat respiratornih infekcija raste.

Imunoregulatorni efekat Regulatpro Bio je prikazan u brojnim studijama, uključujući analize koje se izvode u centru za biološke i prehrambene nauke “Freiz-Weihenstephan” na tehničkom univerzitetu u Minhenu, kao i randomizovano, dvostruko-slepo placebo kontrolisano kliničko ispitivanje, objavljeno u časopisu “Nutrition” 2009. godine, koje zadovoljava najstrože naučne kriterijume, koji se obično primenjuju samo u kliničkim studijama lekova. Specifični biomarkeri imunog sistema, zapaljenja i oksidativnog statusa mereni su pre studije i posle četiri nedelje trajanja studije. Rezultati pružaju informacije o imunomodulatornim, protivupalnim i antioksidacijskim efektima RegulatproBio.

Studija je sprovedena obraćanjem posebne pažnje na ćelije “prirodne ubice” (prevod sa engleskog: “natural killers”) i ispitana je njihova funkcija kao dela ćelijskog imuniteta pre početka i posle četiri nedelje primene Regulatpro Bio. Ćelije “prirodne ubice” su one ćelije u našem telu koje u prvoj liniji deluju protiv invazivnih patogena. Vežu se na ćelije zaražene virusom i uništavaju ih uz pomoć specifičnih enzima. Tako NK ćelije takođe mogu eliminisati ćelije tumora. Aktivacija ovih ćelija nakon primene Regulatpro Bio izuzetno je važna za uklanjanje ćelija zaraženih virusom ili malignim ćelijama i može se smatrati osnovom dobro-delujućeg imunološkog sistema.

Neutrofilni granulociti, još jedna važna komponenta nespecifičnog imuniteta, takođe utiču  pozitivno nakon upotrebe Regulatpro Bio. In vitro testovi u centru za biološke i prehrambene nauke “Freising Weihenstephan” na tehničkom univerzitetu u Minhenu potvrđuju taj efekat. Neutrofili cirkulišu u krvi i prodiru u tkivo zahvaćeno infekcijom ili upalom. Oni prepoznaju potencijalne patogene, apsorbuju ih i uništavaju, i kada uzimaju redovno Regulatpro Bio delovanje ovih ćelija je poboljšano.

Pored izraženog antivirusnog i antibakterijskog dejstva, prilikom uzimanja Regulatpro Bio korisnici prijavljuju osećaj osveženja, primetno više energije i poboljšanu kondiciju. Ovaj efekat je postignut zahvaljujući sposobnosti Regulatopro esencije da poboljšava proizvodnju energije mitohondrijama, obnavljajući i aktivirajući sve procese u ćelijama.

Regulatpro Bio je izuzetno pogodan i za odrasle i za decu, jer je napravljen kao 100% organski proizvod bez dodavanja šećera, konzervansa, veštačkih boja, alkohola, glutena. Aktivne komponente u njemu su niske molekularne mase i mogu se lako apsorbovati direktno u krvotok kroz oralnu i crevnu sluznicu. Može se uzimati na početku i tokom različitih faza prehlade. Kod prvih simptoma prehlade preporučena doza za odgovarajuću starosnu grupu (uzrast) treba da se utrostruči. Uzimanjem Regulatpro Bio lako možemo ojačati prvu odbranu organizma protiv virusa i bakterija i uživati u dobrom zdravlju tokom cele godine.