step3-cascade-fermentation Višestepena fermentacija po metodi Dr Niedermaier Pharme je rezultat višegodišnjeg istraživanja. Proces je patentiran 2004 (EU patent br. 1153549) je zasnovan po principu funkcionisanja ljudskog digestivnog trakta. Parcijalne faze fermentacije imitiraju proces prirodnog varenja.

Narodi širom sveta su vremenom shvatili da se fermentisane namirnice bolje i lakše vare. Namirnice kao što su jogurt, kiseli kupus, masline, soja i miso, postale su tradicionalni deo ishrane. Većina njih, nakon procesa fermentacije, sadrži specifične enzime koji nisu izvorno prisutni u sirovom obliku hrane.


Korak 1

Odabrano sveže, organsko voće, orašasti plodovi i povrće se usitne na sitne komade i stavljaju u specijalizovane kontejnere za fermentaciju - bio-reaktore. Sirovom 100% organskom materijalu dodaju se laktobacili, koji koriste prirodne šećere i ugljene hidrate i transformišu se u zdravu mlečnu kiselinu L (+). Na ovaj način započinje prva faza fermentacije.

Korak 2


Nakon 3 nedelje, supstanca se filtrira i ponovo se dodaju bakterije mlečne kiseline. Proces fermentacije se nastavlja.

Korak 3


Nakon nekoliko filtriranja i fermentacije dobija se visoka koncentracija aminokiselina, dipeptida, tripeptida i oligopeptida, polifenola i flavonoida.

Finalni proizvod Regulatpro® Bio:


organic-vegan-iconRеgulatpro® Bio jedinstven ekstrakt enzima sa esencijalnim aminokiselinama, di- tri- oligopeptidima, polifenolima, flavonoidima, probiotičkim komponentama dobijenih iz organskog voća, povrća i orašastih plodova patentiranom kaskadnom fermentacijom. Regulatpro® Biо sadrži prirodni vitamin C iz organske acerole.

Nutritivne materije male molekulske veličine se mogu direktno apsorbovati u krvotok ili čak apsorbovati kroz kožu.