U sastav proizvoda Regulatpro ulazi 15 vrsta voća, povrća i orašastih plodova isključivo organskog porekla. Patentiranom metodom kaskadne fermentacije tokom 12 nedelja svi sastojci se razlažu kako bi postigli visok nivo bioaktivnih enzima.

Smokva Smokva
Smokva sadrži antibakterijske supstance (poznate kao najstarije sredstvo za zarastanje rana, na svetu) i enzime koji regulišu varenje (utiču na smanjenje telesne težine). Smokve poboljšavaju nivo raspoloženja, umanjuju nervozu, zamor, lenjost, poboljšavaju koncentraciju i ublažavaju predmenstrualne simptome.
Urme Urme
Urme su bogate vitaminom B5 (pantotenska kiselina pospešuje vitalnost i koncentraciju), kalcijum (za kosti i zube), gvožđe (za eritrocite), bakar (za eritrocite ), kalijum (deluje kao diuretik i smanjuje krvni pritisak ), triptofan (aminokiselina koja nam pomaže da zaspimo, učestvuje u stvaranju hormona melatonina i serotonina).

Urme se mogu koristiti na nekoliko načina, na primer uz mleko, jogurt ili hleb. Pasta od urmi se smatra posebno dobrom za decu i odrasle, tokom oporavka od povreda ili bolesti.

Orasi Orasi
Orasi zahvaljujući visokoj koncentraciji alfalinolne kiseline (nezasićene, esencijalne masne kiseline) kao i vitamina E, pozitivno utiču na sve funkcije srčanog mišića. Konkretno, utiču na smanjenje “lošeg” LDL holesterola. Vitamini B, A, C i E poboljšavaju varenje i održavaju pravilno funkcionisanje mozga. Orasi su poznati kao “hrana za živce”.
Kokosov orah Kokosov orah
Kokos sadrži najveću koncentraciju kalcijuma (prevenira osteoporozu), gvožđe, fosfor, natrijum, nezasićene masne kiseline, vitamine A, B2 i C, jača zube i koštani sistem.
Limun Limun
Limun je bogat vitaminom C, najbolja zaštita od infekcija i podrška imunom sistemu. Limun jača krvne sudove i potpomaže kod upale i krvarenja desni. Podstiče proliferaciju i regeneraciju ćelija. Podrška detoksikaciji jetre tokom posebnog režima ishrane.
Vitamin C stimuliše lučenje hlorovodonične kiseline i pepsina, proteina koji oblaže i štiti sluznicu želuca i stimuliše metabolizam proteina, kalcijuma i gvožđa. Proteini povećavaju vitalnost i otpornost na stres. Kalcijum gradi zdrave kosti i zube i najbolji je prirodni sedativ. Gvožđe vrši transport kiseonika do svake ćelije. Vitamin C vrlo brzo nakon apsorpcije utiče na povećanje energije i proizvodnju endorfina – hormona dobrog raspoloženja.
Soja Soja
Soja je najbolji izvor proteina jer se lakše apsorbuju proteini u odnosu na meso i ribu, što je posebno važno kod nedostatka koji otežava i usporava ćelijski metabolizam. Posledica nedostatka proteina je umor, letargija, nervoza i anksioznost. Soja utiče na građu vezivnog tkiva, podstiče izgradnju i obnavljanje istog. Proteini iz soje potpomažu uklanjanje masti iz jetre poboljšavaju vid i stimulišu libido. Fosfatidil holin i inozitol kao sastojci soje utiču na poboljšanje koncentracije, umiruju nerve, obnavljaju acetilholin -neurotransmiter i stimulišu proizvodnju želudačne kiseline.
Crni luk Crni luk
Crni luk je prepun alicina i drugih jedinjenja sumpora. Bogat je cinkom, folnom kiselinom, eteričnim uljima i flavonoidima. Crni luk deluje profilaktički kod infekcija tako što dezinfikuje nosnu i orofaringealnu šupljinu. Potpomaže smanjenje krvnog pritiska i nivoa lipida u krvi, prevenira nastanak ateroskleroze i vaskularnih bolesti, poboljšanjem cirkulacije i ublažavanjem tegoba kod proširenih vena. Luk ima blagotvoran efekat na bubrege i i pomaže jačanje mukozne membrane u gastrointestinalnom traktu.
Celer Celer
Celer je bogat esencijalnim uljima, posebno terpenima. Ispoljava antibakterijski i antimikotički (antigljivični) efekat u usnoj dupji, grlu, želucu i crevima, pa čak i kod bubrega, bešike i urinarnog trakta. Potpomaže kod upala urinarnog trakta, bešike i oslobađa nadutost u digestivnom traktu. Visok sadržaj vitamina B kompleksa jača nervni sistem, ublažuje razdražljivost i depresiju. Celer obezbeđuje neophodne hranljive materije za zdrave oči, kožu, kosu i jetru.
Sojine klice Sojine klice
Sojine klice sadrže veliku količinu biljnih proteina, esencijalnih masnih kiselina, minerala, mikro elemenata i vitamina A, C i B2. Podržavaju brojne funkcije gastrointestinuma kao i vitalnost i gipkost kože.
Artičoka Artičoka
Glavni aktivni sastojak je cinarin. Ova gorka supstanca štiti jetru i stimuliše lučenje žučne kiseline, što aktivira oslobađanje holesterola iz jetre. Na ovaj način artičoka jača jetru i žučne puteve i smanjuje nivo holesterola.


Karoten, vitamini B, vitamin C, gvožđe i magnezijum regulišu nivo šećera u krvi, ispoljavaju diuretični i antiinflamatorni efekat.

Proso Proso
Belančevine, silicijumova kiselina i lecitin, kojima obiluje proso podstiču rast kose i noktiju. Vitamini B grupe, gvožđe, magnezijum, mangan potpomažu pamćenje i koncentraciju.
Grašak Grašak
Grašak je glavni izvor nukleinskih kiselina, molekula koji čuvaju genetske informacije. Ove kiseline su od vitalnog značaja u procesu prirodnog podmlađivanja – deobi i obnavljanju ćelija. Visok sadržaj magnezijuma u grašku omogućava regenerativni efekat mišića i nerava, aktivacijom ćelijskog metabolizma.
Šafran Šafran
Ovaj dragoceni začin je bogat eteričnim uljima i glikozidima. Od davnina šafran se koristi u ginekologiji radi ublažavanja svih simptoma menopauze. Ispoljava i blag analgetski efekat.
Kurkuma Kurkuma
Kurkuma stimuliše proizvodnju želudačnih sokova i žučnih kiselina. Žuti pigmenti kurkume ispoljavaju anti – kancerogeni, antioksidativni i antiinflamatorni efekat.
Acerola Acerola
Acerola je najkoncentrovaniji prirodni izvor vitamina C, sto puta više nego u pomorandžama. Takođe je dobar izvor vitamina A (beta-karoten), magnezijuma, kalijuma i vitamina B5.