U sastav proizvoda Regulatpro ulazi 15 vrsta voća, povrća i orašastih plodova isključivo organskog porekla. Patentiranom metodom kaskadne fermentacije tokom 12 nedelja svi sastojci se razlažu kako bi postigli visok nivo bioaktivnih enzima.
![]() |
Smokva Smokva sadrži antibakterijske supstance (poznate kao najstarije sredstvo za zarastanje rana, na svetu) i enzime koji regulišu varenje (utiču na smanjenje telesne težine). Smokve poboljšavaju nivo raspoloženja, umanjuju nervozu, zamor, lenjost, poboljšavaju koncentraciju i ublažavaju predmenstrualne simptome. |
![]() |
Urme Urme su bogate vitaminom B5 (pantotenska kiselina pospešuje vitalnost i koncentraciju), kalcijum (za kosti i zube), gvožđe (za eritrocite), bakar (za eritrocite ), kalijum (deluje kao diuretik i smanjuje krvni pritisak ), triptofan (aminokiselina koja nam pomaže da zaspimo, učestvuje u stvaranju hormona melatonina i serotonina). Urme se mogu koristiti na nekoliko načina, na primer uz mleko, jogurt ili hleb. Pasta od urmi se smatra posebno dobrom za decu i odrasle, tokom oporavka od povreda ili bolesti. |
![]() |
Orasi Orasi zahvaljujući visokoj koncentraciji alfalinolne kiseline (nezasićene, esencijalne masne kiseline) kao i vitamina E, pozitivno utiču na sve funkcije srčanog mišića. Konkretno, utiču na smanjenje “lošeg” LDL holesterola. Vitamini B, A, C i E poboljšavaju varenje i održavaju pravilno funkcionisanje mozga. Orasi su poznati kao “hrana za živce”. |
![]() |
Kokosov orah Kokos sadrži najveću koncentraciju kalcijuma (prevenira osteoporozu), gvožđe, fosfor, natrijum, nezasićene masne kiseline, vitamine A, B2 i C, jača zube i koštani sistem. |
![]() |
Limun Limun je bogat vitaminom C, najbolja zaštita od infekcija i podrška imunom sistemu. Limun jača krvne sudove i potpomaže kod upale i krvarenja desni. Podstiče proliferaciju i regeneraciju ćelija. Podrška detoksikaciji jetre tokom posebnog režima ishrane. Vitamin C stimuliše lučenje hlorovodonične kiseline i pepsina, proteina koji oblaže i štiti sluznicu želuca i stimuliše metabolizam proteina, kalcijuma i gvožđa. Proteini povećavaju vitalnost i otpornost na stres. Kalcijum gradi zdrave kosti i zube i najbolji je prirodni sedativ. Gvožđe vrši transport kiseonika do svake ćelije. Vitamin C vrlo brzo nakon apsorpcije utiče na povećanje energije i proizvodnju endorfina – hormona dobrog raspoloženja. |
![]() |
Soja Soja je najbolji izvor proteina jer se lakše apsorbuju proteini u odnosu na meso i ribu, što je posebno važno kod nedostatka koji otežava i usporava ćelijski metabolizam. Posledica nedostatka proteina je umor, letargija, nervoza i anksioznost. Soja utiče na građu vezivnog tkiva, podstiče izgradnju i obnavljanje istog. Proteini iz soje potpomažu uklanjanje masti iz jetre poboljšavaju vid i stimulišu libido. Fosfatidil holin i inozitol kao sastojci soje utiču na poboljšanje koncentracije, umiruju nerve, obnavljaju acetilholin -neurotransmiter i stimulišu proizvodnju želudačne kiseline. |
![]() |
Crni luk Crni luk je prepun alicina i drugih jedinjenja sumpora. Bogat je cinkom, folnom kiselinom, eteričnim uljima i flavonoidima. Crni luk deluje profilaktički kod infekcija tako što dezinfikuje nosnu i orofaringealnu šupljinu. Potpomaže smanjenje krvnog pritiska i nivoa lipida u krvi, prevenira nastanak ateroskleroze i vaskularnih bolesti, poboljšanjem cirkulacije i ublažavanjem tegoba kod proširenih vena. Luk ima blagotvoran efekat na bubrege i i pomaže jačanje mukozne membrane u gastrointestinalnom traktu. |
![]() |
Celer Celer je bogat esencijalnim uljima, posebno terpenima. Ispoljava antibakterijski i antimikotički (antigljivični) efekat u usnoj dupji, grlu, želucu i crevima, pa čak i kod bubrega, bešike i urinarnog trakta. Potpomaže kod upala urinarnog trakta, bešike i oslobađa nadutost u digestivnom traktu. Visok sadržaj vitamina B kompleksa jača nervni sistem, ublažuje razdražljivost i depresiju. Celer obezbeđuje neophodne hranljive materije za zdrave oči, kožu, kosu i jetru. |
![]() |
Sojine klice Sojine klice sadrže veliku količinu biljnih proteina, esencijalnih masnih kiselina, minerala, mikro elemenata i vitamina A, C i B2. Podržavaju brojne funkcije gastrointestinuma kao i vitalnost i gipkost kože. |
![]() |
Artičoka Glavni aktivni sastojak je cinarin. Ova gorka supstanca štiti jetru i stimuliše lučenje žučne kiseline, što aktivira oslobađanje holesterola iz jetre. Na ovaj način artičoka jača jetru i žučne puteve i smanjuje nivo holesterola. Karoten, vitamini B, vitamin C, gvožđe i magnezijum regulišu nivo šećera u krvi, ispoljavaju diuretični i antiinflamatorni efekat. |
![]() |
Proso Belančevine, silicijumova kiselina i lecitin, kojima obiluje proso podstiču rast kose i noktiju. Vitamini B grupe, gvožđe, magnezijum, mangan potpomažu pamćenje i koncentraciju. |
![]() |
Grašak Grašak je glavni izvor nukleinskih kiselina, molekula koji čuvaju genetske informacije. Ove kiseline su od vitalnog značaja u procesu prirodnog podmlađivanja – deobi i obnavljanju ćelija. Visok sadržaj magnezijuma u grašku omogućava regenerativni efekat mišića i nerava, aktivacijom ćelijskog metabolizma. |
![]() |
Šafran Ovaj dragoceni začin je bogat eteričnim uljima i glikozidima. Od davnina šafran se koristi u ginekologiji radi ublažavanja svih simptoma menopauze. Ispoljava i blag analgetski efekat. |
![]() |
Kurkuma Kurkuma stimuliše proizvodnju želudačnih sokova i žučnih kiselina. Žuti pigmenti kurkume ispoljavaju anti – kancerogeni, antioksidativni i antiinflamatorni efekat. |
![]() |
Acerola Acerola je najkoncentrovaniji prirodni izvor vitamina C, sto puta više nego u pomorandžama. Takođe je dobar izvor vitamina A (beta-karoten), magnezijuma, kalijuma i vitamina B5. |